NOWA TECHNOLOGIA WYTWARZANIA CZEKOLADY

Nowa technologia wytwarzania czekolady

NOWA TECHNOLOGIA WYTWARZANIA CZEKOLADY

Firma rodzinna, która postanowiła zgłosić się do jednego z naszych specjalistów, działa na rynku od 24 lat i zajmuje się produkcją czekolady. W ofercie znajdują się takie produkty jak tabliczki, praliny, kremy, półprodukty i surowce czekoladowe.

W projekcie realizowanym w ramach POIR 2014-2020 3.2.1: Badania na rynek firma postanowiła wdrożyć własną, nową technologię oraz uruchomić na jej podstawie wytwarzanie nowych, w stosunku do rynku krajowego oraz międzynarodowego, produktów. Celem było wprowadzenie na rynek nadziewanych i wzbogaconych witaminą D tabliczek czekolady, których nośnikiem witamin było nadzienie tłuszczowe.

Projekt otrzymał dofinansowanie w wysokości 1 650 000,00 PLN.


By dowiedzieć się więcej o poszczególnych sukcesach przeczytaj nasze artykuły! Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami!

  Wróć do sukcesów
 Do góry