PRODUKCJA NAPOJÓW
We współpracy z przedsiębiorstwem produkującym napoje energetyczne w markach własnych ich klientów nasz specjalista podjął się realizacji projektu w ramach POIR 3.2.1: Badania na rynek.
Celem projektu było wdrożenie innowacji procesowej, która pozwoliła na uruchomienie produkcji nowych napojów funkcjonalnych w tym napojów z dodatkiem wody kokosowej lub takich, które były silnie wzbogacone w minerały (magnez, wapń). Napoje te zaliczają się do tzw. grupy wysokiego/podwyższonego ryzyka niestabilności mikrobiologicznej i wymagają dostosowania technologii umożliwiającej utrzymanie higieny produkcji i bezpieczeństwa mikrobiologicznego środowiska.
Na ten cel projekt otrzymał 3 435 412,50 PLN dofinansowania UE.
By dowiedzieć się więcej o poszczególnych sukcesach przeczytaj nasze artykuły! Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami!
Wróć do sukcesów